На 18 май в Плевен ще бъде проведен поредният протест на автобусните превозвачи

16.05.2022 13:18

На 18 май в град Плевен ще бъде проведен поредният протест на автобусните превозвачи от област Плевен. Протестът в Плевен ще протече по следния начин:

  1. Заради матурите, сутрешните и вечерните курсове на автобусните линии ще бъдат изпълнени и ще превозят учениците и други граждани до градовете. От 9.00 ч. до 17.00 ч.превозите по редовните автобусни линии от всички транспортни схеми ще се преустановят.

2.Извършване на протестно шествие. В протеста ще участват над 20 автобуса с плакати „протест”. Автобусите ще бъдат паркирани на улица „Иван Миндиликов” от  9.00 ч . Протестното шествие ще започне  от 10.00 ч.  и ще извърши две обиколки по следния маршрут: тръгване от ул. „Иван Миндиликов” (до Автогара Плевен), пл. „Иван Миндиликов”, ул. „Данаил Попов”, ул. Димитър Константинов”, ул. „Стоян Заимов”, ул. „Дойран”, „Колелото на пазара”, ул. „Иван Миндиликов” След шествието автобусите ще останат на ул. „Иван Миндиликов” до 17.00 часа.

От общините в област Плевен ще уведомят кметовете на всички населени места за предстоящите събития.

Протестните действия са относно поставените вече проблеми до държавните институции в Република България за следното:

  1. Поевтиняване цената на горивото – намаляване на акциза и премахване на биодобавката.
  2. Осигуряване на необходимите средства за автобусните превозвачи по Регламент 1370 / компенсации и субсидии в реален размер/.
  3. Мораториум върху тол- системата до 01.01.2023г.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: