Заместник-министър Стефан Бурджев връчи купата на победителката от Държавното първенство по прескачане на препятствия, в клас „Тежък“, към Българска Федерация по Конен Спорт  

16.05.2022 14:43

 

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев лично връчи купата на Ивана Ангелова –  победителката от Държавното Първенство по прескачане на препятствия, в клас „Тежък“. Състезанието е най-високият форум в спортния календар, в който са описани всички състезания по конна езда. Ивана Ангелова завоюва първото място и титлата „Държавен Шампион“ с кон „Касай“, като подгласници станаха Деян Балчев с кон „Бабук“ – сребърен медал и Венцислав Изов с кон „Казино Ин“- бронзов медал. Състезанието се проведе този уикенд, на конна база „Фригопан“, край Пловдив, с организатор Българска Федерация по Конен Спорт, като в последния ден височината на паркура бе 145 см.

Подгласниците в състезанието бяха наградени от г-н Петър Чолаков, заместник-председател на Българска Федерация по Конен Спорт, г-н Димитър Ангелчев, собственик на конна база „Фригопан“ и представители на Съдийската комисия.  Федерацията изрази своята благодарност към Министерство на земеделието, и в частност към аграрния заместник-министър Стефан Бурджев, за огромната подкрепа, през последните месеци, за развитието на спорта и коневъдството в България.

Информация и снимки: Пресцентър на министерство на земеделието

#тагове:

НАЙ-НОВИ: