Георг Спартански: Нека оставим един по-добър град на нашите деца!

15.05.2022 12:53

Тържественият ритуал днес, по повод Празника на Плевен, започна с издигане на знамената на Община Плевен, България и Европейския съюз. Молебен за здраве бе отлсужен от плевенски свещеници на площад „Възраждане“. Народни представители, общински съветници, гости на Плевен от побратимените градове – Гандия, Кавадарци, Плоцк и Браила, множество граждани, уважиха събитието. Слово за празника произнесоха областният управител Иван Янчев и кметът на Плевен Георг Спартански.

Отново е празник. Празник, който ние си позволяваме да организираме след две тежки години на пандемия, в които не само Плевен, не само България, но и целият свят беше изтръпнал от ужас, заради тежките загуби във всяко едно отношение, които понесе светът след тежката пандемия. Това каза в словото си кметът на Плевен.

„Вярваме, че лошите дни са след нас. Но едно зло никога не идва само – премина пандемичната вълна, но започна братоубийствена война в Украйна. Броени километри ни делят от огнището на войната. Това показва, че нашият свят е много малък, уязвим, крехък и чуплив, и нищо не е завинаги.

За мира, за свободата, за демокрацията, за развитието, за просперитета, за щастието на един народ, на един град, на една държава, на Европа, на целия свят, са нужни колективни и общи обединени усилия.“, заяви Спартански.

Посланието на кмета на Плевен към присъстващите бе: Нека не зависим от трудностите и препятствията, а да продължаваме да вярваме, че можем.  Заедно ще успяваме, ако вярваме и положим общи усилия това да се случи. Така ние ще оставим един по-добър град на нашите деца. Нека да работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето!

На площад „Възраждане“ своя поздрав към плевенчани поднесоха децата от ДГ „Щастливо детство“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: