„Grand Prix Левски 2022“ ще предложи едно незабравимо изживяване на 14 и 15 май

14.05.2022 8:20

Мотополигон „Козар Белене” край град Левски се завръща в календара на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Последните 2 години на едно от добрите трасета за мотокрос у нас състезания не се провеждаха заради пандемичната обстановка и ограниченията заради Covid-19. Именно заради ограниченията и заради факта, че надпреварите в Община Левски винаги са предизвиквали голям интерес сред публиката от страната и региона беше взето това решение, за да не се рискува здравето на участници и зрители.

„Радвам се, че отново имаме възможността да съберем най-добрите състезатели на мотопистата в Козар Белене. Това се случва за 8-ми път през последните 10 години. Този спорт прави момчетата – мъже!“, това коментира на пресконференция кметът на Община Левски – Любка Александрова.

Мотополигон „Козар Белене” е едно от мотокрос съоръженията в България, които могат да се похвалят с отлична инфраструктура, видимост за публиката и атрактивност като технически елементи по състезателното трасе и трудност. Всички тези фактори превръщат мотополигона в едно любимо и предпочитано трасе за много състезатели, не само от Северна България. Община Левски е вложила много усилия и ресурси за подготовката на мотополигона, за да отговаря напълно на новите изисквания на БФМ.

Очаква се в стартовете в събота и неделя да се включат над 120 състезатели от 30 клуба от страната, както и участници от Румъния, Турция и Севрна Македония. Тази година се очертава да бъде изключително интересен и оспорван. При най-малките в МХ 50 начело в класирането с пълен актив от 100 точки след надпреварите в Кортен и Севлиево е Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“, следван на 14 точки от Пламен Иванов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с КТМ. При 65-кубиковите лидер е Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“, като веднага след него се нареждат Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм‘ с „GasGas“ и Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“.

За почитателите на мотокроса, „Grand Prix Левски 2022“ ще предложи едно незабравимо изживяване в двата състезателни дни (14 и 15 май), като в събота са предвидени по един манш във всички класове, а в неделя от 10,30 е официалното откриване и вторите маншове, които ще определят победителите в третия кръг на Републиканския шампионат,  информират от Българската федерация по мотоциклетизъм.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: