Слънце, облаци и краткотрайни валежи през уикенда!

14.05.2022 8:30

В събота до обед времето ще остане предимно слънчево. Около обед облачноста ще се увеличава до предимно облачно. Ще се развиват купесто-дъждовни облаци, от които на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от северозапад. При преминаване на купесто-дъждовната облачност вятърът ще се засилва и ще сменя посоката си. Температурите ще останат високи. Максималната температура ще бъде между 28° и 30°.

Атмосферното налягане също ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време, след обед с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18°, а на 2000 м ще е около 9°.

В неделя ще преобладава облачно време, в централните региони на Дунавската равнина с купесто-дъждовни облаци, от които на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Очаква се засилване на вятъра по купесто-дъждовна облачност. Минималните температури ще бъдат високи – между 14° и 16°. Максималните температурите ще се понижат и в западната половина от региона ще са между 24° и 26°, а в централните части на Дунавската равнина – между 20° и 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще остане облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18°, а на 2000 м ще е около 10°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: