Днес Плевен е домакин на бизнес форум „Иновации и перспективи в Плевен”

14.05.2022 7:26

Възможностите за програмата са създаване на икономическа зона и бизнес парк в Плевен ще бъдат дискутирани на Бизнес форума “Иновации и перспективи в Плевен”, организиран от Ротари клуб Плевен Центрум, Браншова Бизнес Камара Плевен, Търговско Промишлена Палата  – Плевен и Ротаракт Плевен Центрум.

Форумът ще се проведе днес, 14 май, събота, от 10.15 часа в зала „Плевен” в сградата на Областна администрация Плевен /площад „Възраждане” №1/. Събитието ще бъде открито от областния управител Иван Янчев и от кмета на Община Плевен Георг Спартански. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще представи лекция „Иновации и растеж”.

Инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор в Тракия икономическа зона, ще представи перспективите за създаване в Плевен на икономическа зона и Бизнес парк. Тракия икономическа зона може да се похвали с реализирани над 3 милиарда евро инвестиции и над 50 000 открити работни места от създаването си. Лекцията на инж. Пламен Панчев ще започне в 11.05 ч.

Валентина Тодорова, член на Инициативния комитет, сформиран от трите Регионални иновационни центъра /по мехатроника, индустрии за здравословен живот и креативни индустрии/ и изпълнителен директор на Институт за регионални изследвания и стратегии, ще презентира проекта за Северозападен междууниверситетски кампус и Технологичен парк в Плевен  Лекцията й е с начален час 11.25 часа.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов ще говори по темата „Възможности за привличане на инвестиции в Плевен и региона”.

Темата „Мерки за насърчаване на иновациите и растежа, финансирани със средства от ЕС“ ще бъде представена в 11.35 часа от Калин Маринов, заместник-главен директор в Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на иновациите и растежа.

Във финалния панел на събитието е предвидена дискусия, в която участниците могат да задават въпросите си към всички лектори. Подробна информация за събитието можете да откриете на: plevenbusinessforum.com

Бизнес семинарът “Иновации и перспективи в Плевен” е със свободен вход и е насочен към всички предприемачи и мениджъри от региона.  Предварителна регистрация за участие не е необходима, уточняват организаторите.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: