Денят на народите – празник на младостта, синергията и заедността /снимки/

14.05.2022 9:27

В истински празник на младостта, синергията и заедността се превърна Денят на народите (International Day) 2022. Събитието бе част от културния афиш за Празника на Плевен. Международния студентски фестивал тази година Медицински университет Плевен организира съвместно с Община Плевен .

Денят на народите стартира с модно ревю на народни костюми на различните държави. Събитието продължи със състезание на отборите на 6 държави – България, Арабски страни, Япония, Индия, Италия и Германия, които представиха песни и танци на празничната сцена. На шатри на площад „Възраждане“ студентите демонстрираха културата и обичаите на различните народи. Събитието продължи с 11 индивидуални изпълнения на студенти от различни националности.

Празничното събитие се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е чуждестранните студенти да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни, за да живеем, учим и работим заедно.

Обикновено събитието е обвързано с благородна кауза, като тази година целта бе да се съберат средства в подкрепа на двегодишния Димитър и неговото семейство. Момчето страда от детска церебрална парализа и ежемесечно на семейството му са нужни 1500 лв., за да провежда рехабилитация в столична болница.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: