Днес: Ден на народите и концерт на група „Остава“ в празничната програма на Плевен!

13.05.2022 6:54

Денят на народите (International Day) 2022 е част от културния афиш за Празника на Плевен. Съвместно с Община Плевен Медицинският университет тази година ще  проведе международния студентски фестивал на 13 май 2022 г., петък, на празничната сцена на площад „Възраждане“. Денят на народите ще стартира в 17:00 ч с модно ревю на народни костюми на различните държави. Събитието ще продължи със състезание на отборите на 6 държави – България, Арабски страни, Япония, Индия, Италия и Германия, които ще представят песни и танци на празничната сцена. На шатри на площад „Възраждане“ студентите ще направят изложение на културата и обичаите на различните народи. Отборите и шатрите на държавите ще участват в надпревара за награди, като ще бъдат оценявани от жури по категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката. Събитието ще продължи с 11 индивидуални изпълнения на студенти от различни националности. Денят на народите ще завърши с концерт на група „Остава“, като подгряваща звезда ще е младият музикален талант на МУ-Плевен – д-р Мартин Николов.

Празничното събитие се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е чуждестранните студенти да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави,  вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни, за да живеем, учим и работим заедно. Обикновено събитието е обвързано с благородна кауза.

Художественият форум на студентите на МУ-Плевен, като част от празничния афиш на града, ще зарадва гостите и гражданите на Плевен със своята пъстрота и разнообразие.

Информация и снимки: http://mu-pleven.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: