Великотърновският апелативен съд остави в ареста обвиняема за опит за умишлено убийство в Долна Митрополия

13.05.2022 13:49

С мярка за неотклонение  „задържане под стража“ остава обвиняема за опит за убийство, след като Великотърновският апелативен съд остави без уважение искането ѝ за изменението ѝ в по-лека. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Р.И. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

23-годишната жена е привлечена в качеството на обвиняема по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен за това, че на 06.05.2022г., в гр. Долна Митрополия, е направила опит  умишлено да умъртви Х.А., като деянието останало недовършено по независещи от нея причини. Двамата били в дома на мъжа и консумирали алкохол. Между тях възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа, при който Р.И. нанесла прободна рана в областта на врата на Х.А.

Престъплението по чл. 115, във връзка с чл. 18 от НК, за което Р.И. е привлечена в качеството на обвиняема, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години. Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемата и  потвърди определената от Окръжен съд – Плевен мярка, като правилна и законосъобразна.

Определението на АС- Велико Търново  не подлежи на обжалване.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: