Мая Димитрова от ДГ „ Калина “ с приза „Медицинска сестра на годината 2022″

12.05.2022 17:30

За Медицинска сестра на годината в Плевен беше избрана Мая Димитрова. Тя работи повече от 20 години в ДГ „ Калина” Плевен. Мая Димитрова бе отличена за своя професионализъм и отговорност на церемония по повод Световния ден на сестринството, който с чества на 12 май. Медицинската сестра на годината сподели, че избирайки професията си е осъществила мечтата си. Добави, че щастлива  от избора си да работи в детска градина. Понякога на нашите пациенти им е необходима само усмивка, за да се почувстват по-добре, разкри Мая Димитрова. Според нея за да станеш медицинска сестра трябва да имаш убеждението и осъзнатостта да си в помощ на другите.

По повод награждаването, Десислава Мукова от четвърта възрастова група „ Приказен свят”, отправи поздрав от децата на ДГ „ Калина”, с песента „ През очите на едно дете”, а Екатерина Красимирова, Никол Петкова и Ема Гелова от четвърта възрастова група  „Мечо Пух” изпълниха стихотворения, пропити с благодарност за всекидневните грижи на здравните работници.

Деца от ДГ „ Калина” поздравиха с празника и пожелаха здраве и професионални успехи на медицинските сестри Катя Личева и Ралица Борисова и благодариха за грижите, които полагат за тях. Те от своя страна благодариха и разказаха, какви ежедневни грижи трябва да полагаме за собственото си здраве.

Информация и снимка: ДГ „Калина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: