Има определени места, където постоянно се създават нерегламентирани сметища. Вижте кои са те!

12.05.2022 17:22

В голяма част от населените места в общината, а и в цялата страна, има проблем с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. В Плевен на нерегламентирани места се изхвърлят строителни отпадъци, едрогабаритни отпадъци, както и големи количества кашони и опаковки от магазини. Това сподели с репортер на Плевен за Плевен Иво Георгиев, управител на една фирмите в общината, които са ангажирани със сметосъбирането и сметоизвозването.

Неговите наблюдения показват, че в града има определени места, където постоянно се създават нерегламентирани сметища. Ето кои са те:

– път за София до бл. „Добре дошли“

– в кв. „Сторгозия“ – до бл. 17 и 92

– ул. „Парашкев Цветков“ до бл. „Белмекен“

– ул. „Климент Охридски“ над Медицински университет

– кръстовище на ул. „Тунджа“ и ул. „Страцин“

– ул. „Лозенград“ до ЦДГ „Мир“

– ул. „Чаталджа“ до у-ще „Васил Левски“

– зад хотел „Балкан“

 

На горепосочените места с автомобили и бусове се изхвърлят отпадъци и от нарушители от други райони на града. Това се извършва и нощно време, както и през почивни дни.

При ремонт на жилище, част от гражданите не си поръчват контейнер за строителни отпадъци, а ги изхвърлят на нерегламентирани места, като по този начин създават локални сметища. Проблем са и големите количества кашони, които се изхвърлят от търговски обекти. Причина за това и е много ниската изкупна цена на хартията в пунктовете.

Граждани и фирми да изхвърлят отпадъци само на регламентираните за това места, призовава за пореден път управителят на „Уейст Солюшънс България“ ЕООД – филиал Плевен Иво Георгиев.

Всъщност, всичко е въпрос и на култура на живот и възпитание. Това обаче не ни се иска да признаем, защото е далеч по-лесно да потърсим вината за проблема в другите или пък да прехвърлим отговорността на институциите…

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: