Кметът Георг Спартански представи книгата на кмета Андрей Романов

11.05.2022 7:59

В ХГ Дарение“Колекция Светлин Русев“ бе представен сборникът „Времето отминава, изграденото остава“ – интервюта, спомени и оценки на Андрей Романов.

Съставител на книгата е председателят на дружество „Краезнание“ Петко Дилков, редактор – Светлана Костадинова, а финансовата подкрепа за издаването й дадоха ръководството на Община Плевен, общински съветници и частни дарители.

Премиерата на книгата на един от знаковите кметове на града уважиха кметът на Плевен Георг Спартански и екскметът Румен Петков, председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев, секретарят на Община Плевен Паулина Кирова, дирекотрът на дирекция „Култура и образование“ Стефка Григорова, близки, приятели и почитатели на Андрей Романов.

За възрастните книгата е едно връщане с носталгия и поука, спомен – индивидуален за всеки. А за младите това е една открехната врата към недалечното минало на нашия град. Период, белязан от обема на строителството, със знакови места за нас, жителите на Плевен – за да се знае, да се помни, да се съхранява. Така определи сборника уредникът в Арт Център Плевен Светла Тончева.

Това, което Андрей Романов е направил за Плевен, при днешните ни възможности и съвременна техника и средства е трудно постижимо за сроковете, годините и времето, за които той се е справил. Зад себе си Романов оставя един огромен монументален паметник на своето дело.

До ден днешен той запазва своя човешки облик, своето добро сърце и отзивчивост, критичен ум и обективна оценка към съвремието ни. До ден днешен той се вълнува от това, което се случва в Плевен и България, и начините, по които държавата ни се движи напред, преживявайки няколко епохи от развитието ни. Така коментира кметът на Плевен Георг Спартански пътя на своя колега.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: