Министър Даниел Лорер представя лекция „Иновации и растеж” в Плевен в рамките на бизнес форум

10.05.2022 9:13

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще представи лекция „Иновации и растеж” на бизнес форум “Иновации и перспективи в Плевен”. Форумът ще се проведе на 14 май от 10.15 ч. в зала „Плевен” на Областна администрация /гр. Плевен, площад „Възраждане” №1/. Събитието ще бъде открито от областния управител Иван Янчев и от кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Семинарът се организира от Ротари клуб Плевен Центрум, Браншова Бизнес Камара Плевен, Търговско Промишлена Палата  – Плевен и Ротаракт Плевен Центрум. По програма лекцията на министър Лорер ще започне в 10.40 ч. Предвидени са още четири лекции, свързани с възможностите за развитие пред бизнеса от региона. От Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и „Фонд на фондовете“ ще представят информация за бъдещи приоритети за региона и възможности за финансиране на бизнеса чрез държавни и европейски програми. В програмата са включени също лекция за перспективите за създаване на икономическа зона и бизнес парк в Плевен и презентация на проекта за Северозападен междууниверситетски кампус и Технологичен парк в града. Очаква се сериозен интерес и към панелната дискусия, в която участниците могат да задават въпросите си към всички лектори. Подробна информация за събитието можете да откриете на: plevenbusinessforum.com

Бизнес семинарът “Иновации и перспективи в Плевен” е насочен към всички предприемачи и мениджъри от региона и ще продължи до 13.00 ч. Предварителна регистрация за участие не е необходима, уточняват организаторите.

Кой е Даниел Лорер?

Даниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава се като инвеститор и предприемач с 20-годишен международен опит. През 1999 г. Даниел Лорер основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който впоследствие е продаден успешно. Работи като IT експерт в израелската хай-тек компания Mercury Interactive, която е купена през 2006 г. от Hewlett-Packard. След продажбата, Даниел Лорер става един от създателите на Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул, продадена през 2016 г. на австрийския холдинг New Frontier Group. Лорер е един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures – фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Отговаря за оценка на нови компании и контрол на изпълнението на бизнес плановете им. Преподава в Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки и в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийският университет „Св. Климент Охридски“.През 2013 г. Даниел Лорер е съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков. През 2021 е съветник в кабинета на министъра на икономиката Кирил Петков и председател на Комисията по прозрачност към министерството на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 г.Работил и живял е в София, Тел-Авив, Брюксел, Цюрих, Барселона. Говори английски, иврит, френски, руски и немски език.

Източник: интернет сайт Министерство на иновациите и растежа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: