Шарен, весел Великден в ОУ „Максим Горки“- гр. Левски

10.05.2022 16:06

В ОУ „Максим Горки“- гр. Левски  беше отбелязан най-светлият християнски празник – Възкресение Христово, който носи посланието на силата и тържеството на живота, духа и вярата.

Празникът е част от дейностите на Методично обединение на началните учители  в училище, Местната комисия за борба  с противообществените прояви в Община Левски и читалище „Георги Парцалев“.

В класните стаи на малките ученици се проведоха великденски работилници. Децата развихриха   въображението си  и  показаха талант,  като боядисваха и рисуваха яйца, използвайки традиционни методи и новаторство. Изработваха кошнички  и поставки за яйца.  С тях  подредиха тематична украса в коридора на училището.

От всяка работилница се чуваше глъчка. Музика  създаваше настроение.  Любопитни факти за празника споделяха  ученици и учители.

Организиран бе рецитал от най-хубавите стихотворения за Великден- поздрав към родителите.

На свой ред  малки и големи ученици се включиха  и в тържеството на центъра на града. Украсиха площада пред Община Левски с великденски гирлянди и рисунки.

Момичета от 5 и 7 клас изрисуваха голямо яйце, изработено по проект на  читалище „Г. Парцалев“, върху което изобразиха основни символи в християнството.

Празникът завърши с емоционални снимки на всички участници и пожелание за Светли Великденски празници.

Информация: ОУ „ М. Горки“, колаж: Веселин Плачков

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: