Хартиените спомени и незаменимата любов към тях

10.05.2022 15:57

 

Могат ли спомените ни да запечатват мирис, вкус или пък някакъв вид специално ухание? Все още технологиите не са достигнали до онзи така върховен етап от своето динамично развитие, в който да можем да се наслаждаваме на скъпоценните си спомени едно към едно, както в действителност са се случили. Вероятно и тези времена съвсем скоро ще настъпят, но на този етап моментите, които сме запомнили в мислите си, се “прожектират” единствено и само благодарение на нашата силна памет и въображение. И точно заради това все още, когато отворим носталгично някой стар семеен албум със  снимки, почти винаги можем да опишем в подробности атмосферата, която е съпътствала тези незабравими за нас спомени и да разкажем с няколко думи за всичко, което ги е съпровождало .

Като например през пролетта на 1996 г., когато в онзи късен майски следобед, до току що цъфналите черешови дръвчета, малкият Людмил е направил своите първи самостоятелни крачки. Паднали бели листенца се настилат в крачетата му като килим, а техният незабравим сладникав аромат на секундата събужда в съзнанието ни цялата носталгична картина от този специален за нас  момент.

Ако пък имаме напечатани хартиени спомени на отрупани трапези с храна, то вероятността да се сетите за вкуса на консумираното ястие или пък насладата от отпитото утоляващо жаждата питие е почти гарантирана. Така например, на коледните снимки можем веднага да забележим намръщеното лице на леля Снежа, когато е разбрала, че е объркала солта със захарта за иначе така прекрасното ѝ вечерно празнично ястие – вкусът на ултра сладникавото, но пък затова супер крехко пуешко месо никога няма как да бъде забравен, както от вкусовите ни рецептори, така и от забавните ни спомени. Сега с мобилното приложение Lidl Plus можем да получим до 20% отстъпка в платформата за фотокниги Pixi, с които да създадем едни истински любими и незабравими фотоалбуми. Така ще се върнем към една позабравена традиция да имаме снимките си физически, а не само в телефона.

Освен с разнообразието от отстъпки в секцията “Партньори” на Lidl Plus, чрез мобилното приложение също така можем да получим и страхотни оферти за избрани продукти в магазините на веригата. В периода 02.05. –  15.05. след пазаруване в Lidl и сканиране на мобилното приложение на касите в магазините, можем да участваме в играта “Пролетна рулетка”, с която да получим отстъпки на любими за нас продукти.

Така, след като разполагаме с възможността да получим качествени продукти на супер цени и отстъпка за фотокниги от Lidl Plus и Pixi, не ни остава нищо друго освен да съберем любимите си роднини и приятели на една вкусна семейна трапеза, на която да създадем повече прекрасни и незабравими спомени. Защото запечатаните хартиени емоции винаги могат да ни заредят с неописуемо щастие и нестихващи радостни усмивки.

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: