Областна администрация Плевен бе домакин на 20-тата юбилейна инициатива „Мениджър за един ден“ 

10.05.2022 19:14

 

За поредна година, Областна администрация Плевен се включи в инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт – България.

Навръх 20-тата годишнина от създаването на инициативата, един студент и шестима ученици от училища в област Плевен, имаха възможност да изживеят един пълноценен работен ден и да се запознаят от близо с дейността на своите домакини.

Като начало, младежите, започнаха денят си, като пълноправни участници в делова среща, проведена в Заседателната зала на администрацията.  Водена от областния управител Иван Янчев и с участието на заместник областния управител Виолета Иеремиева и главния секретар Ирена Христова, те научиха как функционира изпълнителната власт, каква е ролята на областния управител и на политическият кабинет, какви са правомощията и задълженията на гуверньора. Запознаха се и със структурата на администрацията, с дирекциите и задълженията на служителите в тях.

Позитивна, дори неповторима, бе срещата на младежите със служителите. От всекиго научиха по нещичко за изпълнението на професионалните задачи, за натрупаната рутина и за трудностите на ежедневните предизвикателства.

Вълнение и много положителни емоции предизвика посещението им в кабинетите на областния и заместник областния управители.

По традиция, Иван Янчев връчи грамотите за отговорният пост ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ в кабинета си на Димитър Пенчев – студент 4-ти курс в Университета по архитектура, строителство и геодезия, Венелин Божинов – ученик от 11 клас в  Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” Плевен и Антония Балабурова – ученичка от 11 клас в  ДФСГ „Интелект“ Плевен.

Интерес към поста на ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ бе проявен от  Габриела Янкова – ученичка от 11 клас в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” Плевен, Иван Димитров – ученик от 11 клас в СУ „Пейо Яворов“ Плевен, Ивелина Дочкова – ученичка от 11 клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Пордим  и Александър Стефанов – ученик от 11 клас в ДФСГ „Интелект“ Плевен.

Виолета Иеремиева връчи грамотите на своите колеги, ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ ЗА ЕДИН ДЕН в своя кабинет.

Посланието на Иван Янчев и на Виолета Иеремиева към младите хора бе да бъдат лидери и да овладеят изкуството да създават екип.

Водени от отговорните учители на своите училища Янко Яанков, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” Плевен , Галя Димитрова, ДФСГ „Интелект“ Плевен и  г-жа Величкова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Пордим, младежите имаха шанса да се потопят в реалният свят на деловите отношения и да натрупат безценен житейски опит.

Кариерното ориентиране в ранна възраст спомага за формирането на по-осъзнато младо поколение. Инициативата „Мениджър за един ден“ и програмата на Джуниър Ачийвмънт – България е в пълен синхрон с образователните политики на Европейският съюз.

Областна администрация Плевен винаги е подкрепяла образователните инициативи с практическа насоченост, които помагат на младите хора да се развиват и да се превръщат в по-знаещи, по-можещи и по-подготвени и социално отговорни личности.

Информация и снимки: Областна администрация Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: