Кметът на Червен бряг с обръщение за 9-ти май

09.05.2022 11:05
Уважаеми съграждани,
Девети май е значима историческа дата, превърнала се в символ на стремежа на европейците към единство, мир и просперитет. На днешния ден гражданите на Европа честват две важни годишнини – 77 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.
Европейското единение е градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност. Вярвам, че българите могат да мечтаят и да реализират мечтите си тук – в България, в Европа.
Днес отдаваме дължимото признание и на всички, които са загинали, бранейки сегашните свободи и ценности. На 9-ти май отбелязваме победата над хитлерофашизма във Втората световна война! Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме вече част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма. Именно Втората световна война е тази, която обединява тези две големи събития – Деня на победата и Деня на Европа.
Затова в този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, желая на всички да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни и по-единни. Само заедно можем да гарантираме нашето европейското бъдеще и достойното място на България в обединена Европа.
С уважение,
Д-р Цветан Костадинов
Кмет на Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: