Послание за мир в Деня на Европа със светлинния 3D спектакъл „Представи си“

06.05.2022 16:48

Европейският парламент в България отбелязва 9 май – Деня на Европа – с триизмерно видео мапинг шоу на фасадата на Национална галерия/Квадрат 500 в София от 6 до 9 май 2022 г. Светлинният спектакъл „Представи си“, посветен на темата за мира и основните европейски ценности, е част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR. Началният час на прожекциите е 20.30 ч.

Шоуто ще може да бъде гледано онлайн от 20.30 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във Facebook и YouTube.

През 2022 г. Европейският парламент в България ще отбележи Деня на Европа, 9 май, с 3D мапинг спектакъл, посветен на темата за мира и основните европейски ценности като свободата и демокрацията. Историята, разказана чрез спектакъла, ще бъде представена през погледа на млад човек, у когото се борят вътрешните гласове на страха, съмнението, но и на надеждата и вярата. Чрез емоциите, съпреживени по време на спектакъла, до всеки зрител ще може да достигне посланието за мир като една от основните цели, залегнали в основата на създаването на Европейския съюз. В Европейската година на младежта, стремежът към истината и осъзнаването на личната отговорност на всеки за нейното отстояване е от особено значение. Утвърждаването на реалност, в която на почит са човешкото достойнство, демокрацията и върховенството на закона, и която се гради на равни права между хората и свобода на словото, е въпрос на избор. Избор, който правим всеки ден. Отбелязването на Деня на Европа през 2022 г., повече от всякога, цели да утвърди мира на стария континент като неотменна ценност.

Спектакълът „Представи си“ е организиран в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България.

Достъпът до спектакъла и инсталациите е свободен. За да могат всички желаещи да станат част от празника, 3D мапингът ще бъде излъчен няколко пъти в четирите вечери.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: