„Дни на европейските приказки” в ДГ “Калина“

05.05.2022 16:36

Приказките са тези, които от незапомнени времена не признават разстояния. Те не се интересуват от граници и визи, и уж на пръв поглед толкова различни, всъщност много си приличат – досущ като народите от Европейския съюз, този, към който и ние вече отдавна принадлежим.

В ДГ „Калина”, с директор Жоржетина Атанасова, учителките  на  четвърта възрастова група ”Приказен свят” Б. Василева и Л. Габрова, от 3-ти до 5-ти май проведоха с децата „Дни на европейските приказки”, като всеки ден децата разглеждаха илюстрации, слушаха приказки, драматизираха някои от тях, нарисуваха свои илюстрации по любима приказка. Децата с интерес слушаха мъдрите послания от приказките на Братя Грим – Германия, Шарл Перо – Франция и Андерсен – Дания.


Преди всяка приказка малчуганите научаваха любопитни факти за  авторите, страната, откъдето произлиза, а накрая всички се надпреварваха да отговарят на въпросите от приказките. Историите на Червената шапчица, трите прасенца, Пепеляшка и грозното патенце остават и провокират в детското съзнание не само емпатия, но и детски мечти.

Ние, деца и учители от ДГ “Калина“, Ви пожелаваме с ръце и сърце да прегърнете идеята, че като посланици на Европа, с вашите знания и смелост, ще направите Европа и света по-добро място. Пожелаваме Ви да посетите най-интересните места в Европа и посеете зрънцето на вярата и надеждата за един по-красив свят, защото заедно можем да направим повече и да бъдем по-добри.

Информация и снимки: ДГ „Калина“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: