Задържаха сирийски гражданин за опит за нелегална миграция, по искане на Районна прокуратура

04.05.2022 15:45

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на сирийския гражданин – М.А.

М.А. е привлечен  като обвиняем, за това, че на 03.11.2016 г. в гр. П. и с. В., обл. Плевен направил опит да преведе през границата на страната 10 гражданина на Сирийска Арабска Република, без разрешение на надлежните органи на властта, като част от тях не са навършили 16-годишна възраст – престъпление по чл.280, ал.2 т.1 и т.3 вр. ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Въз основа на издадена Европейска заповед за арест, на 29.04.2022 година,  извършителят е предаден на българските власти от  Словакия, където е изтърпявал наложено наказание лишаване от свобода във връзка с подпомагане на нелегална миграция.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице реална и несъмнена опасност М.А.  да се укрие и да извърши други престъпления,  поради което е постановил постоянна мярка „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: