Бум на пияни шофьори в почивните дни!

03.05.2022 10:36

На 30 април 2022 година в 11:43 часа в град Долна Митрополия на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“, с водач 42-годишен от град Тръстеник. При извършена проверка с техническо средство „Алкотест  дрегер 7510“ уредът е отчел над 0.5 промила. Изяснено е, че 42-годишният управлява автомобила след като е осъден с влязла в сила присъда на 29 юни 2021 година на РС Тетевен за същото деяние. Издаден е талон за медицинско изследване. Съставен е акт по ЗДВП. Сезирана е РП – Плевен. По образуваното бързо производство  за престъпление по чл.343 „б“, ал.2 от НК работата продължава разследващ полицай.

На 1 май 2022 година в 03.05 часа в село Брегаре служители от РУ – Долна Митрополия установяват, че мъжът се придвижва по улиците на селото с мотопед „Пиаджио ФР“. Проба с техническо средство „Дрегер алкотест“ е показала над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръв в ЦСМП – Плевен. Съставен му е акт. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.
Шофьор в нетрезво състояние е управлявал нерегистрирано моторно превозно средство на 29 април в село Лозица. Около 15:30 часа на улица „Борис Ганев“ е спрян „Фиат Темпра“. Установило се е, че водачът – 64-годишен от селото, е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Проверката  е установила, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред и има прекратена регистрация на 1 февруари 2022 година. Издаден е талон за медицинско изследване. Взета е кръвна проба за лабораторен анализ във ФСМП – Никопол. Образувано е бързо производство за престъпления по чл.345, ал.2 и 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.
На 1 май около 01:05 часа в град Червен бряг  той е управлявал  „Фиат Пунто“ с концентрация на алкохолнад 1.2 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест“. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят не е дал кръв за лабораторен анализ.  За престъпление по чл. 343 „б“ , ал. 1  от НК е уведомен дежурен  прокурор при РП – Плевен. По образуваното бързо производство продължава работа разследващ полицай.
На 30 април в Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. На същата дата в ж.к „Дружба“ е проверен водачът на „Рено“ – 61-годишен от Плевен. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.
На 2 май 2022 година в 00.40 часа в град Тръстеник на улица „Александър Стамболийски“ е спрян „Мерцедес“. Алкотестът на водача е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. Нарушителят е 33-годишен жител на село Рибен.  Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът е отказал да даде кръв в ЦСМП – Плевен. Съставен му е акт по ЗДвП. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен и работата  продължава за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК.
На 2 май 2022 година около 12:30 часа в град Левски на улица „Христо Ботев“ е проверен водачът на „Фиат Фиори“. Техническото средство е отчело над 1.2 промила в издишания въздух от 39-годишния шофьор. Издаден е талон медицинско изследване. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б.“б“, ал.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.
На 2 май 2022 година в 01:30 часа в село Кулина вода е спрян лек автомобил „Мазда“. Алкотестът на водача – 58-годишен местен жител, е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо прозиводство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
Вчера в 18:15 часа в град Червен  бряг на кръстовището на улиците „Искър“ и „Екзарх Йосиф“ е спрян лек автомобил „БМВ 316“. Проба с техническо средство е установила, че водачът – 43-годишен от същия град, е в нетрезво състояние. Уредът е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът не е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава.

Информация: Пресцентър на МВР Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: