Туники: Какво представляват и как се носят?

03.05.2022 13:25

С течение на времето туниките станаха все по-популярни и сега са задължителен елемент от гардероба на всяка жена. И така, как да разпознаете туниката и кои са най-добрите начини да я стилизирате? Те имат способността да добавят баланс към всеки тоалет, когато са правилно подбрани. Обсъждате дали да си купите някоя от тези макси туники, на които сте хвърлили око? Противно на това, което може да си мислите, те не са „дрехи на мама“. Всъщност много жени ги носят в офиса, на обяд с приятели или дори на официални събития. Не всички туники обаче са еднакви. Те се предлагат в различни стилове, включително със свободна кройка, вталени и дълги. Разгледайте нашето ръководство за покупка на туники, за да Ви помогнем да вземете решение!

Какво точно представлява туниката?

Туниката е просто част от облеклото, която се простира от раменете до малко над коленете. В Древен Рим туниките са били вид облекло, носено както от мъжете, така и от жените. Тя е била част от облеклото, която хората са носели всеки ден, така че е била нещо, което всеки трябва да притежава. Обикновено туниките са били предимно едноцветни на външен вид. От друга страна, днес туниките се носят предимно от жени и се предлагат в широка гама от цветове, модели и дължини.

Туниката риза ли е или рокля?

Много хора са объркани дали туниката е рокля или риза. Нашият отговор е, че това зависи! Както вече беше посочено, туниката може да пада до малко над коленете. Така че, докато една туника би изглеждала чудесно с панталон или пола като риза, други имат по-голяма дължина, която би изглеждала чудесно с клинове или дори самостоятелно! Всичко зависи от горната част на туниката, носена от жената, както и от нейните лични предпочитания. Като цяло туниката е отделен продукт и следва да се разглежда като такъв без значение нейното сходство с марковите дамски ризи или рокли.

Как да се обличаме с туника?

Кои са някои от най-добрите начини да стилизирате туниката, след като вече знаете какво представлява тя? Съществуват разнообразни начини за носене на туника, както и толкова много различни стилове, от които да избирате, които да Ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин.

Времето е топло

За по-топло време изберете по-дълга туника, която може да се носи и като рокля. Комбинирайте я с чифт забавни сандали и лек шал и сте готови да тръгнете! Можете също така да носите малък размер туника с по-къса линия на подгъва с къси панталони или пола със средна дължина, за да запазите лекотата и ефирността през горещите пролетни и летни дни.

Времето е мразовито

Туниките са чудесна дреха, която може да имате под ръка и през зимата. За лесна визия в студеното време, съчетайте любимата си по-дълга туника с чифт удобен клин и ботуши. Облечете една от любимите си плетени жилетки за допълнителна топлина. По-късата туника може да се носи и с дънки и дебел, плътен шал, за да Ви е топло и същевременно да изглеждате добре.

Направете я да изглежда добре

Туниките са известни със своето удобство, но това не означава, че трябва да бъдат обличани само от време на време! Правилният вид туника, точно подбрана, може да бъде перфектният ансамбъл за вечерно излизане или специален повод! Изберете някоя от любимите си туники с по-дълъг подгъв и я носете с токчета, ефектно колие или перли, например. Лесно е да изглеждате по най-добрия начин, като същевременно се чувствате удобно през цялата вечер.

Поддържайте спокойна атмосфера

Точно толкова лесно е да облечете туника, колкото и да съчетаете небрежни ансамбли с любимите си модели. Лека туника, съчетана с любимите ви клинове или дамски дънки, е идеалното облекло за всяка дневна дейност. Винаги можете да разчитате, че туниките ще Ви улеснят, независимо дали се нуждаете от лесно облекло, което да облечете за бързо ходене до магазина, или от нещо, което да Ви помогне да се чувствате удобно за цял работен ден.

Използвайте подходящите аксесоари

Правилните аксесоари, особено когато става въпрос за горнища с туника, могат наистина да допълнят всеки ансамбъл. Обвийте дамски колан около талията си, ако носите туника с лека жилетка, за да съберете всичко заедно и да добавите още един слой към облеклото си. Много туники имат и характерно деколте. Облеклото Ви ще бъде по-симетрично, ако съчетаете туниката си с колие с подходяща дължина. Това може да бъде изключително приятно за окото.

Така че, когато решавате какви основни неща да включите в гардероба си, не забравяйте за туниките! Трудно е да се откажете от туниката заради нейното удобство и многото различни начини, по които може да бъде стилизирана.

Първоначално туниките са носени само от жени. Но напоследък и мъжете започнаха да ги носят. Туниките, известни още като дълги ризи, са се запазили през вековете. И популярността им все още расте.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: