Директорът на ИНУ “Христо Ботев” Цветелин Горанов за 90-годишния юбилей на училището

02.05.2022 15:23

С 420 ученици, които се обучават в 19 паралелки, и екип от педагози, съчетаващи в обучението иновациите и традициите, посреща своята 90-годишнина Иновативно Начално училище “Христо Ботев”. Вече 12 години негов директор е Цветелин Горанов.

В специалната програма за  90-годишнина са включени разнообразни събития. На 12 май от 18.30 часа е Инициативата “Мост между поколенията”, която ще събере в двора на родното училище различни поколения от бивши и настоящи възпитаници, както и родители и приятели.

Пак на 12 април от 19.30ч. е концертът на студентската формация “Jarava“ при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Ръководителят на формацията Владимир Величков е университетски преподавател в Пловдив и Благоевград, учител в НУИ “Панайот Пипков”.

На 17 май честванията на 90-годишнината на ИНУ “Христо Ботев” започват в 9ч. с тържествено шествие, което ще поведат 90 гайдари от Гайдарски оркестър – Калофер. То ще тръгне от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Час по-късно – в 10 часа, започва празничният концерт в НЧ “Съгласие 1869”. В него ще участват състави от Център за работа с деца / хор “Звъника” с ръководител Ваня Делийска и Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ с ръководител Огнян Летов/, Северняшки ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев”, ученици от НУИ ”Панайот Пипков”, сред които участниците в Акордеонният ансамбъл “Акордеомания” с ръководители Ценка Тодорова и Румен Тодоров и Формация „The Bakers“ с ръководител Владимир Величков, народните певци Георги и Иван Гоцеви.

В програмата са включени още Вокална група „Ботевци пеят“ и Фанфарният оркестър при ИНУ „Хр. Ботев“, както и малките приятели на училището от ДГ „Кокиче“. Концертът ще е с вход свободен за всички граждани.

Очакваме да се получи един истински празник. В Програмата се включиха с голямо желание всички наши приятели от плевенските културни и образователни институти, с които от години работим активно и ползотворно. Това коментира за Плевен за Плевен директорът на ИНУ “Христо Ботев” Цветелин Горанов.

Снимки: ИНУ “Христо Ботев”, https://www.plovdiv24.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: