Ученици от ДФСГ „Интелект“ посетиха театрални постановки в рамките на НП  „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2021

29.04.2022 10:55

Ученици от различни випуски на ДФСГ „Интелект“-гр. Плевен,  членове на Ученическия съвет на гимназията , както и част от младши посланиците посетиха четири театрални постановки по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“ 2021, Модул „Културните институции като образователна среда“. Възпитаниците на гимназията имаха възможността да гледат „Осъдени души“, Минало Не/свършено“, „Хамлет“ и „Харлем Шейк“.

Целта на посещенията бе създаване на предпоставки за творческо развитие на личността, формиране на умения за анализ и интерпретация на театралното изкуство, на определени вкусове и предпочитания,  запознаване с етикета за посещение на театър, осмисляне на различни житейски ситуации и проблеми, разширяване на кръгозора на учениците.

Постановките поставят на вниманието на младите хора универсални проблеми като  взаимоотношенията между хората, ролята на образованието, нравствените ценности на различните поколения, силата на любовта и много други.

След четирите посещения на театър в Концертната зала на гимназията учениците и техните учители обсъдиха и анализираха всички извършени дейности по Модул „Културните институции като образователна среда“. Провеждането на часове в музеите, библиотеките и театрите  създаде условия за личностно развитие на учениците, промяна на мирогледа и индивидуалността. Акцентира се върху развитието на познавателните и комуникативните дейности на учениците за създаване и поддържане на междуличностни отношения както със съученици, така и с  различни представители на обществения живот.

Информация и снимки: ДФСГ „Интелект“-гр. Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: