Младежка кампания за безопасно движение по пътищата – „Млад велосипедист” в град Левски

28.04.2022 12:21

Вело курс „Млад велосипедист”, част от младежката  кампания за безопасно движение по пътищата, толерантно поведение и противодействие на агресията, част от дейностите  на МКБППМН- Левски  и Община Левски, в изпълнение на общински планове и проекти 2022г. се проведе на 27 април, съобщават от МКБППМН- Левски .

В инициативата са участвали  36 ученици от трети до шести клас на СУ „Крум Попов” и  ОУ „Максим Горки” гр. Левски.

Георги Георгиев -Инспектор „Пътен контрол” към РУ-Левски  е припомнил на малките велосипедисти с беседа най-важните пътни знаци и основните правила за движение  по пътищата. Непосредствено след това е проведен теоретичен изпит – решаване на листовки с въпроси от Закона за движение по пътищата. В практическия изпит колоездачите са демонстрирали умения, преминавайки през трасе с препятствия.

Целта на вело курса „Млад велосипедист” е младите велосипедисти да покажат знания по отношение на пътната безопасност и умения при каране на велосипед. Всички участници са получили сертификати за успешно завършения курс и награди, осигурени от МКБППМН-Левски.

От  МКБППМН-Левски и Община Левски изказват сърдечна благодарност за оказаното съдействие при организиране и провеждане на вело курса  към РУ-Левски и учителите:  Илияна Петрова, Елица Иванова, Красимир Станчев, Ивайло Раденцов, Тихомир Иванов от СУ „Крум Попов” и на Христо Борисов от ОУ „Максим Горки”. Надяват се, добрият пример за толерантност и безопасно движение с велосипед да е ежедневно поведение на нашите деца.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: