Автобусните превозвачи от Плевенско протестираха срещу липсата на транспортна политика на правителството!

27.04.2022 10:43

Днес се проведе протестно шествие в Плевен от членове на Браншово сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен. Протестното шествие започна около 10.00ч. от ул. „Иван Миндиликов“, (мястото където беше временната автогара до 30.03.т.г.). Автобусите с табели „протест“ обиколиха града – от ул. „Иван Миндиликов“, ул. „Данаил Попов“, ул. „Димитър Константинов“, ул. „Стоян Заимов“, ул. „Дойран“, колелото на пазара и отново на ул. „Иван Миндиликов“.

Организатор на протестните действия е Палушка Георгиева – председател на УС на БСАПОП. „Протестните действия са относно поставените от нас проблеми до държавните институции в Република България: високите цени на горивата, предложенията за увеличение на цените на тол таксите и увеличение на обхвата на тол системата и липсата на транспортна политика от страна на правителството.“ коментираха организаторите.

„Настояваме акцизът да се намали с 50%, което означава, че горивото ще бъде намалено с 33 стотинки на литър и да се премахне биокомпонентата – с валидност до края на годината. Настояваме още да не се приеме предложението на регионалния министър за трикратно увеличение на тол таксата. Третото ни искане е за автобусните превози – досега не сме получили никакви компенсации и субсидии и искаме да ни бъдат покрити загубите.“, заяви пред журналисти Палушка Георгиева.

Протести днес имаше в различни градове в цялата страна. Срокът, който превозвачите дават на правителството, е 14 май. Ако не бъдат изпълнени исканията – на 16 май ще спрат работа всички автобусни превозвачи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: