Ученик от ПГХТ „Юрий Гагарин“ с отлично представяне на Национално състезание

23.04.2022 12:55
ПГХТ „Юрий Гагарин“ поздравява Добромир Ивов Каменов от 12 а клас за блестящото му представяне на провелия се на 27-29 март 2022 г. в град Габрово регионален кръг на Националното състезание по професии „Най –добър млад готвач“.
В оспорваната надпревара, в която участваха състезатели от големи елитни професионални гимназии, нашият участник завоюва престижното шесто място. Той спечели журито със студено предястие „Дамасцена“, в което във вълшебен микс от сирена, ядки, шоколад и плодове, бяха добавени и листенца от най-ароматната българска роза. Предястието, освен с щипка любов и професионализъм, бе придружено от основно ястие „Империал“( руладини от свинско контрафиле и гарнитура от императорски ориз с портокалов сос и броколи с филирани бадеми). За уменията си дванадесетокласникът получи поздравления от едни от най-известните български готвачи- шеф Ивайло Димитров и шеф Живко Димитров.
На Националното състезание за най-добър млад готвач, провело на 18-20.04. 2022г. в София, Добромир продължи блестящото си представяне. На високия форум младият готвач спечели нови приятели, но и си осигури интерес от страна на работодателите.
Благодарим на Добри и на неговия ръководител инж. Илонка Тонова за поредния повод да се чувстваме горди и името на ПГХТ „Юрий Гагарин“ да се споменава ведно с имената на професионални гимназии от областни градове и от столицата. Желаем и на двамата здраве, бъдещи професионални успехи и дръзновение.
Информаци и снимки: ПГХТ „Юрий Гагарин“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: