На Великден – слънчево време. Облаци и дъжд по празничните дни!

22.04.2022 7:41

Днес ще има разкъсана, временно и значителна облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Минималната температура ще бъде между 5° и 8°. Максималната температура ще е между 20° и 22°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е разкъсана, често значителна. Очакват се краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16°, а на 2000 м ще е около 5°.

В събота времето ще е променливо. До обед ще бъде предимно слънчево, около и след обед ще се заоблачи и ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Вечерта отново ще се изясни. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад-север. Минималната температура ще е между 8° и 10°. Максималната температура ще остане между 20° и 22°.

Атмосферното налягане ще остане ниско.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива с повече облаци в следобедните часове. Тогава се очакват и краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14°, а на 2000 м ще е около 7°.

В неделя на Великден времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб, а температурите – високи. В понеделник ще се заоблачи и отново са възможни следобедни краткотрайни превалявания, но температурите ще останат високи. Минималните температури ще бъдат между 10° и 12°, а максималните ще са между 24° и 26°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в неделя ще бъде слънчево със слаб южен вятър, а в понеделник след обед ще се заоблачи и ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°, а на 2000 м ще е около 15°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: