В Горни Дъбник дариха над 300 козунака и яйца на самотни и възрастни хора

22.04.2022 16:27

За трета поредна година се провежда инициативата по идея на кмета и жители от селото

В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, самотно живеещи, възрастни и социално слаби жители на плевенското село Горни Дъбник, получиха козунаци и яйца. Инициативата се провежда за трета поредна година и е на кмета на Горни Дъбник, Васил Недков, и жителите му.

Над 300 човека бяха зарадвани по повод предстоящия празник лично от кмета и младежи от селото, които помогнаха в пакетирането, и даряването на козунаците и яйцата на хората. За пореден път доста бяха сълзите и усмивките на самотните възрастните хора, които се обръщаха с благодарност и думите, че някой се е сетил и за тях преди светлият празник Великден.

Ден преди това на Велики четвъртък, по инициатива на читалището и пенсионерския клуб в Горни Дъбник са боядисвани яйца, а възрастните хора са и получили козунаци. В  инициативата са участвали представители ат кметството, читалището, пенсионерският клуб, както и децата от училището и детската градина в селото. Бабите и дядовците са разказали на малчуганите за традицията и боядисването на великденските яйца, а кмета Васил Недков, е помагал на най-малките да изпъстрят яйчицата си.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: