В СУ “Пейо Яворов” гостува поетесата Валентина Атанасова

21.04.2022 7:26
На 20 април се проведе инициативата „Среща на учениците от 1. клас, СУ “Пейо Яворов” – Плевен, с поезията за деца“, част от единадесетото издание на Националната ежегодна кампанията „Походът на книгите“. Асоциация „Българска книга“ е организатор на този празник на словесното творчество, който се реализира в периода от 02 до 23 април 2022 г. Това информират от плевенското училище.
Гост на срещата беше плевенската поетеса Валентина Атанасова, автор на 27 книги с лирика, сред които и 4 с поезия за деца. Нейните литературни творби са публикувани в много списания и издания за литература в България, Русия, Македония, Румъния и др. Член е на Съюза на българските писатели и на Международното творческо сдружение „Сцена на духовността“ – гр. Плевен.
Учениците преживяха емоционално срещата с поетесата, като аплодираха бурно всяко стихотворение, прочетено от нея. Обсипаха я с множество въпроси за магията на творчество, за плодотворните идеите, за образите на героите в творбите й. Тя искрено и изчерпателно даваше отговори на всичките им въпроси.
Първокласниците я изненадаха, като рецитираха нейни стихове, подариха й свои рисунки и изразиха признателността си с букети от пролетни цветя. Госпожа Елена Василева – класен ръководител на учениците от 1. клас, прочете благодарствено писмо, отправено към поетесата, а тя на свой ред подари на учениците малки книжки с автограф.
На раздяла си обещаха да се видят отново на бъдещи тържества на знанието и творческата мисъл.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: