ПГМХТ – Плевен посрещна гости от Враца, Радомир и Кубрат

20.04.2022 15:46

В Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии – Плевен като Иновативно училище по НП „Иновации в действие” от 18-ти до 20-ти април гостуваха Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство – Враца, Техническа професионална гимназия „Никола Вапцаров” – Радомир и Професионална гимназия – Кубрат. Гостите бяха посрещнати от директора Теменужка Енчева и ученици, облечени в национални носии, с хапки със сирене и букет здравец.

Николай Иванчев – учител-методик и Роза Иванова – учител по Математика изнесоха бинарен урок на тема Българска традиционна кухня, като приготвяха печени кюфтета и изчисляваха класическата вероятност за възможността да открият подправките. Гост на урока беше Снежана Георгиева, старши експерт „ОСО” в РУО- Плевен.

Учениците обмениха добри практики в съвместна инициатива под ръководството на Милена Кънчева, учител по БЕЛ. Темата на съвместната дейност беше свързана с наближаващия християнски празник Великден- декориране на великденски яйца с техника декупаж. Те си припомниха традициите, обичаите и символиката, свързана с големия християнски празник. Момичетата и момчетата показаха креативност и талант при декорирането на яйцата с новата за тях технология, но намериха и общи интереси при разговорите помежду си във връзка с извънучилищни дейности, като например народните танци.

Миленка Чорбова – учител по професионална подготовка, приготви с учениците сладкарски изделия – пасти и петифури.

Гостите обогатиха културните и историческите си познания с посещение на Панорама „Плевенска епопея”, Регионален исторически музей и ресторант в парк Кайлъка „Пещерата”, информират от училището.

Във всяка инициатива участниците добавяха и тайната съставка „Щипка любов”, открита в бинарния урок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: