Походът на книгите – Поход към Свободата!

20.04.2022 16:19

По повод 146 годишнината от избухване на Априлското въстание и във връзка с кампанията за повишаване на интереса към четенето на книги с  децата от V „б” клас на СУ „Крум Попов” – гр. Левски, се проведе инициатива под надслов „Без образование няма свобода и без свобода – няма образование!”

Учениците се запознаха с книги, посветени на героичния подвиг на априлци. Госпожа Леонетка Данаилова, главен учител в училището, прочете откъс от автобиографията на Райна Попгеоргиева, а Велислава Илиева от 11 „а” клас влезе в ролята на смелата българка.

По примера на Райна Княгиня децата изработиха знамето на въстаниците и възстановиха образа й чрез забавен пъзел. Госпожа Валентина Дженева, директор на СУ „Крум Попов”, поздрави учениците за достойното представяне.

„Този урок е послание към всички българи – да ценим идеалите и саможертвата на нашите герои, да съхраним българското в себе си и с гордост да го предадем на нашите деца!” – сподели г-жа Мариета Михайлова,  старши учител по история и цивилизации и класен ръководител на V „б” клас.

Информация и снимки: СУ „Крум Попов”, гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: