ИНУ „Христо Ботев“ посрещна творческия екип на филма „Ботев“ – снимки

20.04.2022 15:53

Днес, 20-ти април, в ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен гостува творческият екип, подготвил и реализирал филма „Ботев“  – Максим Генчев – сценарист, Десислава Кавачева – сценарист и продуцент и Деян Жеков – актьор, изиграл ролята на Ботев в едноименния филм, като се срещнаха с педагогическия колектив на училището и ученици.

Посещението е по повод 90-годишнината на ИНУ „Христо Ботев“. Те разказаха как се е зародила идеята за създаването му, избора на актьори, препятствията по заснемането, както и набирането на средства от родолюбци за осъществяването на продукцията.

Цветелин Горанов – директор на ИНУ „Христо Ботев“ благодари на гостите си за всеотдайността, патриотизма и любовта към род и родина, почитта към българските герои. Той представи пред тях иновацията на училището, а именно Програмата за патриотично възпитание, като подчерта, че е от изключителна важност патриотизма и чувството за национална принадлежност да се възпитава от ранна детска възраст.

Ученици от ВГ „Ботевци пеят“ към училището отправиха поздрав с тематични песни и кратък рецитал, информират от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: