„Походът на книгите“ в ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен

19.04.2022 16:22

В XI-то издание на националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“ през 2022 г.,  учениците на ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен се включиха в събития за повишаване интереса към четенето на книги.

На 14 април в библиотеката на Читалище „Ракитин“ ученици от XI  клас слушаха с интерес прочетените вълнуващите собствени стихове от самата поетесата Валентина Атанасова.

На 15 април ученици от IX и X споделиха представянето на новата книга „Пет пиеси” на бившия директор на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” – Илко Иларионов в Арт центъра в Градската градина. Заедно с четенето  и чрез мултимедия бяха припомнени откъси от театралните представления на пиесите от книгата с участието на незабравимите Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Васил Попов и плевенски театрали.

Сред прекрасните експонати на художничката Румяна Живкова в „Къщата на художниците”, на 19 април, гимназисти от VIII и IX  се потопиха в откъси от  книгите „Звукът на тишината” и „Походът на еничарите”, прочетени от автора – Татяна Любенова.

Учениците и техните учителите с убеденост участваха в инициативата на Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Следвайки логичната връзка на четенето с функционалната грамотност на юношите, екипът на ПГХВТ „Луи Пастьор“ – очаква седмокласници и техните родители в „Седмицата на отворените врати“ от 18 до 21.04.2022 г. от 14:00 до 16:00, за да представи специалностите, по които се осъществява обучението в гимназията: Топлотехника, Хладилна и климатична техника, Конрол на качеството и безопасност на храни и напитки и Консултант на парфюмерийни и козметични продукти.

Инфо и снимки: ПГХВТ „Луи Пастьор“

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: