Кметът на Червен бряг се включи в Националната кампания „Походът на книгите”

19.04.2022 12:31

Днес д-р Цветан Костадинов бе гост на първокласниците в ОУ „Хр. Смирненски” в гр. Червен бряг.

Той прочете на децата една от любимите им приказки на Ханс Кристиян Андерсен – Грозното патенце. Малчуганите с любопитство и въодушевление участваха в този нестандартен учебен час, а след приключването му с интерес разговаряха с д-р Костадинов.

„Радвам се, че обичате книгите, защото те ще ви заведат в един вълшебен свят, затова е важно да се научите да четете добре, каза им кметът. „И помнете – четящият човек е красив човек, както беше казал един съвременен наш писател – Георги Господинов.”

Кметът сподели пред децата, че въпреки многото си ангажименти, когато намери мъничко време, предпочита да прочете любима книга, наместо да стои пред компютъра.

На раздяла той подари на всяко дете книжка с приказки и ги покани в дните на Майските празници на културата да му бъдат гости в Общината.

„Походът на книгите” е част от мисията на Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Целта на кампанията е да повиши интереса към четенето на книги сред децата и юношите, както и да информира обществото като цяло по отношение на темата за грамотността сред най-малките.

Информация и снимки: Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: