Училище, което създава общности, възпитава успешни ученици

18.04.2022 7:51

Срещата на шестокласниците с Вазовия роман „Под игото“ и по-специално с главата „Радини вълнения“ се превърна в провокация, давайки началото на дълъг разговор за смисъла и ролята на съвременните образователни институции и мястото им в обществения живот. В детските глави се зародиха редица въпроси, чиито отговори се оказаха трудни.

 

 

За да споделят своите мисли, те организираха кръгла маса на тема: „От българското училище преди Освобождението към българското училище днес – проблемите на съвременното българско образование през погледа на детето като страна в обучителния процес“. Заедно – ученици, родители, учители и ръководството на училището в лицето на г-жа Надя Георгиева, заместник-директор на ОУ „Максим Горки“  град Левски – проведоха дискусия за мисията на училището, за онова, което радва и тревожи днес, за примерите от миналото и за надеждите, за онова, което реално можем да променим. Вярваме, че тази среща е била полезна не само защото  децата трупат ценен опит в уменията си да общуват в различни ситуации, но и защото така повишаваме качеството на обучение и нивото на доверие и взаимно уважение в нашето училище. А за успешната съпоставка с времето на Българското възраждане и позабравените ценности децата представиха драматизация на главата „Радини вълнения“.

Събитието се проведе в рамките на обучението по български език и литература и със съдействието на Гергана Цонева – преподавател в ОУ „Максим Горки“ град Левски, за което ѝ благодарим!

От ръководството на ОУ „М. Горки“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: