Ученици от СУ ,,Стоян Заимов” с престижно отличие в Национално езиково състезание

18.04.2022 7:33

Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения за ученици от VII до XII клас тази година се проведе в периода 15-17.04.2022г. в хотелски комплекс ,,Исмена”  – град Девин.

В Националното състезание взе участие и отбор от шестима ученици от СУ ,,Стоян Заимов” – единствените представители от град Плевен в това грандиозно събитие. Предизвикателството да бъде ръководител на този невероятен отбор прие г-жа Нина Накова – старши учител по английски и немски език. Седмите класове бяха представени от Даниел Василев и Никола Георгиев, десетите от Полина Динчева, а за единадесети клас се състезаваха Благовеста Руйкова, Александър Будуров, както и Мис Плевен за 2022 година – Елизабет Петкова.

Още с първото си участие в Националното състезание ,, Аз мога – тук и сега “, отборът на СУ ,,Стоян Заимов” –  град Плевен има победител в Топ 20,  категория 9/10 клас. Пето място заслужено завоюва Полина Динчева, с преподаващ учител г-жа Искра Недкова. Всъщност победители са и всички участници, премерили сили в състезанието, защото то им дава опит, самочувствие , увереност в собствените  им сили,  мотивация да станат още по-добри, както и нови познанства и приятели.

Инициативата, организирана от екипа на ,,Аз мога – тук и сега”, се провежда за шести пореден път, като тази година в събитието се включиха  около 520 участници – ученици, ръководители, родители.

Американският Университет в България пое отговорността да провери, оцени и класира над 400 есета  в обем до 220 думи. Освен това предостави и оцени тестове в три възрастови  категории – 7/8 клас,  9/10 клас и 11/12 клас.

След продължителното редуване на онлайн и присъствено обучение, участниците с радост споделиха впечатляващото откриване на събитието, на което почувстваха духа на Родопа планина чрез  изкуството на майстори – гайдари, певци и танцови състави от Девин. На втория ден от състезанието, между двата компонента – тест и говорене, ментори и участници се включиха в импровизирана програма, която се оформяше в момента.Освен високо ниво на владеене на английски език, учениците показаха и много други таланти – да танцуват, пеят или  изпълняват акробатични съчетания.

Трудно е да се опише една такава незабравима споделена емоция  за над  520 човека, толкова живот и положителна енергия – това, което определено  липсваше на учениците в последно време.

Участниците от отбора на  СУ ,,Стоян Заимов”  и тяхната ръководителка г-жа Накова сърдечно благодарят на ръководството на училището в лицето на неговия директор г-жа Анни Петкова за предоставената възможност да вземат участие в състезанието. И не на последно място на менторите и екипа на,, Аз мога  –  тук и сега” за безупречната организация и професионализма.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: