Жената в платната на Румяна Живкова

13.04.2022 8:05

За четвърти път в Къщата на художниците гостува със своето творчество художничката Румяна Живкова.

Румяна има вече много участия в общи изложби – и на местно, и на национално ниво – „Лудогорие” в Разград, „Еротично” в Бургас, в изложба на Алианц България, в общите изложби на плевенските жени-художнички и в общите прояви на Групата на плевенските художници – есенните и пролетни салони и други.

За последните четири-пет години Румяна Живкова преживя едно особено израстване в творческата си работа. Всяка от нейните досегашни самостоятелни изложби в Къщата на художниците е носила свой почерк и различен образ. Ако в първите и изложби тя ни впечатляваше със своята съпричастност към духовното и природното, то днешните ѝ неща, без да се откъсват от духовния свят, ни отварят нови пространства, където се срещаме вече с едно завършено виждане за света, за човека и в частност за жената.

Впечатляващ е интересът на Румяна Живкова към темата за жената. Жената – икона, майка, любима; жената – страстно, интимно, в танца на любовта и взаимността. На нея е посветена сегашната експозиция, която откриваме на 15 април, от 18 часа в Къщата на художниците.

Тематично изложбата ви предлага разнообразни инвенции, което говори за разнопосочното и многообразно виждане на автора за света на жената. Самата изложба носи името „ТЯ” не случайно.

За тези, които обичат да общуват с изкуството, е достатъчно да се докоснат до смисловите внушения на авторката, да усетят настроенията , да потърсят своите вътрешни усещания в картините ѝ.

Татяна Любенова, уредник

В Къщата на художниците

#тагове:

НАЙ-НОВИ: