В Червен бряг се проведе информационна и образователна кампания за събиране и оползотворяване на отработени масла.

13.04.2022 10:01

На 11 април в Червен бряг се проведе информационна и образователна кампания за събиране и оползотворяване на отработени масла.

Инициативата се организира от Община Червен бряг, съгласно сключен договор с Организацията по оползотворяване на отработени масла „ОЙЛ РЕЦИКЛЕЙШЪН” ЕООД. В събитието се включиха активно ученици от СУ „Д-р Петър Берон”- Червен бряг.

В училището лектори от „Ойл Рециклейшън” изнесоха презентация на тема „С помощта на Маслознайко се учим как да събираме разделно отпадъците и кои са правилните действия с отпадъци от отработени масла“.  Децата с интерес се включиха в обсъждане на темата за видовете отпадъци, тяхното правилно събиране и третиране.

В този ден бяха връчени и наградите на победителите от проведения конкурс за детска рисунка на тема: „Красотата на природата и грижата за нейното опазване“. На първо място бе класирана творбата на Лора Иванова от 1-ви г клас, на второ – Цветан Георгиев от 3-ти б, а на трето – рисунката на Ния Златкова от 3-ти б клас.

В двора на училището пък първокласници засаждаха цветя в обособената цветна градинка.

В хода на кампанията бяха раздадени много информационни и образователни материали – балони, гривни, значки, брошури, химикали, рекламни бонбони.

Информация и снимки: Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: