Седми Фолклорен Фестивал ”Гергьовски люлки” – в град Левски на 1-ви май

12.04.2022 14:00

Община Левски и  НЧ „Георги Парцалев -1901” организират ФФ „Гергьовски люлки” 2022г., който след кратко прекъсване поради пандемичната обстановка ще събере отново красотата и пъстротата на вековната българска традиция на 1-ви май, на площада в град Левски.

Седмото издание на Фолклорен Фестивал ”Гергьовски люлки” има за цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство, и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образовате­лни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Община Левски отправя покана към ценителите и изпълнителите на български фолклор – всички групи, състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители, за участие във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” 2022г.

Възрастови ограничения няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Участници от музикални училища или паралелки с профил „Музика“ ще бъдат класирани отделно.

Професионално жури с председател проф. д-р Тодор  Киров, дългогодишен ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр.Пловдив, ще отличи и тази година най-добрите.

Членове на журито са преподавателите от НУИ „Панайот Пипков“ гр.Плевен – Елка Недялкова и Валентин Недялков, Илиян Илиев –преподавател по хореография и журналиста от в. „Дума” Ина Михайлова.

Специални  награди ще бъдат присъдени от кмета на Община Левски-Любка Александрова, от  журито и от спонсорите. Предвидени са и поощрителни награди : за най-артистично изпълнение, за най-малък участник, за най-възрастен участник и „Откритие на фестивала“. Всички участници във фестивалната програма получават грамота за участие. Отличените в конкурсната програма ще получат дипломи и медали.Такса за участие не се заплаща.

Заявки за участие се приемат до 27 април.

Условията за участие във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”- 2022 в град Левски са публикувани на интернет страницата на Община Левски.

За контакти и информация: Тел.0650/8-21-01; 0885 372220 – Петя Чолакова-Методиева,Тел. 0889686190 – Силвия Сашкова

Информация: Пресцентър на Община Левски

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: