ВВВУ „Георги Бенковски“ ще посрещне днес деца и младежи от Плевен

12.04.2022 7:36

Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ организира кръгла маса на тема: „Състояние и перспективи за развитие на системата за авиационно образование в Република България“, посветена на Международния ден на авиацията и космонавтиката, под патронажа на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили г-н Румен Радев.

Във  форума  се очаква да се включат представители на сродни университети, професионални училища, бизнеса, организации, занимаващи се с въздушни спортове.

Предвидена е лекция пред курсантите за системата за управление на държавното въздухоплаване.

Ще бъде открита интересна изложба от произведения на художника Николай Бебенов на тема „Април 1876“. Изложбата се открива по повод 146 години от избухването на Априлското въстание . Тя се представя с цел да се съхрани и опази историята на нашето Отечество , както и с цел урок по родолюбие без ограничение на възрастта, защото без да бъде показана историята на България, с помощта на изкуството и културата тя ще се загуби и оттук вече Отечеството е загубено. С помощта на картини историята се запазва и съхранява завинаги. Творбите са илюстрации, портрети и карикатури.

ВВВУ „Георги Бенковски“ ще посрещне деца и младежи от Плевен, които ще се запознаят с историята на училището и авиационната база, както и да се докоснат до новите самолети ZLIN. Ще се запознаят с дейността на Центъра за авиационно и космическо наблюдение“.

Честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката е днес, 12 април, от 10:00 часа.

снимка: www.af-acad.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: