ДГ „ Юнско въстание“ приветства 12-та Авиационна база – Долна Митрополия по повод професионалния празник на авиацията 

11.04.2022 14:36

По случай Международния ден на астронавтиката и космонавтиката  в група „ Мечо Пух“ на ДГ „ Юнско въстание“- Плевен пристигна част от екипа на 12-та Авиационна база – Долна Митрополия.  Педагозите в  групата продължават инициативата за ранно професионално ориентиране на  подрастващите. Летците бяха посрещнати като герои, с питка и шарена сол и бурни аплодисменти от децата.

Полковник Банков разказа за самолетите, показа им екипировка на летец и макет на Pilatus, което  впечатли и развълнува бъдещите любознателни първокласници. Децата слушаха с интерес и възхищение. Кулминацията бе, когато децата „управляваха самолет“ на импровизираната кабина. Малчуганите от своя страна поздравиха гостите с песен за авиацията, поднесоха поздравителен адрес и подаръци с благодарност към ВВВУ “Георги Бенковски“.

„За нас беше голяма чест и удоволствие да се срещнем с посветилите се на българската авиацията и военновъздушните сили „ – казаха учителките на групата. След невероятното преживяване децата приеха поканата – да посетят Авиобазата и да се качат на истински самолет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: