СКШ “Спартак Плевен XXI” участва  на Държавните Индивидуални Първенства по шахмат

11.04.2022 9:22

От 1 до 9 април  в Асеновград се проведоха Държавните Индивидуални Първенства по шахмат за юнощи и девойки. В тях СКШ“Спартак Плевен XXIучаствува с 9 състезатели в шест възрастови групи.

Първо се състояха първенствата по класически шах. В тях от плевенския клуб участва само Катерина Бояджиева, която при момичетата до 12 години се класира на 7-мо  място.

Веднага след завършването на първенствата по класически шах от 7 април започнаха първенствата по ускорен шах и блиц. В тях се включиха и останалите осем състезатели на СКШ“Спартак Плевен XXI” . Катерина Бояджиева отново се представи добре като в ускорения шах и блица се класира съответно на 6-ти и 7-мо  място. Тя бе и най-добре представилата се състезателка без ЕЛО в тази възрастова група, като с играта си загатна, че в бъдеще ще вземе участие в борбата за медали.

Цветан Иванов участва в групата на момчетата, а Владислав Кръстев и Кирил Гаргов в групата на момчетата до 14 години. И тримата се представиха според възможностите и се класираха в средата на таблицата.

Най-масово плевенчани участваха в групата на девойките до 16 години. В нея най-добре се предтави Катрин Нинова, която на ускорения шах стана 4-та , а в блица до последно се бореше за медал, но загуби в последния кръг и остана 7-ма.. Останалите ни състезателки – Виктория-Елизабет Миткова и Жанет Карагеоргиева останаха по-назад в класирането.

При юношите до 18 години Симеон-Александър Митков се класира съответно на 8-мо и 9-то  място в ускорения шах и блица. Близо до медал бе  Владимир Върбанов в групата до 20 години. В ускорения шах той се класира на 8-мо място ,  в блица игра по-добре, но загуба в последния кръг го лиши от медал, като остана 6-ти.в класирането.

Следващите участия на състезателите на  СКШ“Спартак Плевен XXI”   ще бъдат през месец май, когато в страната  ще се проведат няколко открити турнири.

       

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: