Две плевенчанки са включени в националния отбор по тенис!

10.04.2022 9:04

В Анталия от 11 до 16 април ще се изиграят срещите от надпреварата в зона Европа/Африка на турнира „Били Джийн Кинг Къп“ (бивш „Фед Къп“), световно отборно първенство по тенис. България е в група „Б“, заедно с Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия.

„Целта ни е да запазим мястото си. Групата ни е тежка с много добри отбори. За пет дни ще трябва да изиграем пет срещи, което е доста като натоварване. Надявам се всички момичета да са здрави и да покажат най-доброто от себе си“, коментира капитанът на националния отбор на България по тенис за жени Дора Рангелова.

Тя селектира в състава Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска и младите дебютантки – Йоана Константинова (14 г.) и Росица Денчева (15 г).

„Томова, Шиникова и Терзийска са основните ни състезателки. Тази година реших да гласувам доверие и на Йоана и Роси да дойдат като дебютантки в отбора и да присъстват на такова силно събитие, за да видят какво им предстои“, добави тя.

Росица Денчева заяви, че се намира в сравнително добра форма и се чувства доста развълнувана, че ще участва в такъв голям женски турнир.

Йоана Константинова добави, че се чувства и играе добре.

Двете са доволни, че са част от състава, което им дава възможност да усетят атмосферата в отбора.

Информация и снимка: https://bgtennis.bg

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: