Тържествено се дипломираха Випуск 2021 и Випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“ на МУ – Плевен – снимки

07.04.2022 13:07

Днес Медицински университет – Плевен проведе в зала „Магнум“ тържествен ритуал по дипломиране на Факултет „Обществено здраве“. Своите дипломи получиха общо 140 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”: 34 бакалаври и 13 магистри от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2021; 10 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2021; 24 бакалаври и 34 магистри от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2021 и 2022 и 25 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2022.

Дипломантите с отличен успех от Випуск 2021 и Випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“ са общо 44. Двама са пълните отличници на випуск 2022 – Атанас Анов и Антония Статева – магистри по Обществено здраве и здравен мениджмънт, придобили професионална квалификация „Здравен мениджър“.

„Скъпи дипломанти на факултет „Обществено здраве“, винаги съм казвал, че вие, днешните млади хора, сте различни, търсещи новото и иновативни, защото сте израснали в динамична технологична среда. Всичко това ви е направило гъвкави и адаптивни. Последните две години на изпитания показаха, че социалната и здравната система нямаше да се справят без вашата помощ и участие. Вие, студентите, сте красивото и смело лице на героите на пандемията!“ обърне се към завършващите ректорът на Медицинския университет проф. д-р Добромир Димитров.

„Не забравяйте, къде сте завършили, независимо от това, къде ще ви отведат житейските пътища, и къде ще намерите своята професионална реализация. Да бъдеш студент в Медицински университет Плевен, да получиш диплома в нашия град, е заслужен повод за гордост и заслужена оценка на вашите усилия, положени през годините на обучението ви.“, каза в словото си на тържествената церемония кметът на Плевен Георг Спартански.

Александра Щърбанова, отличник в бакалавърската програма на специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, отговори на приветствията на гостите и поздрави колегите си.

Тържественият ритуал по дипломиране на абсолвентите на Факултет „Обществено здраве“ води деканът доц. д-р Милена Карчева, а дипломите връчи ректорът проф. д-р Добромир Димитров. За първа година се постави началото на една нова инициатива – награждаване на дипломантите, станали родители по време на следването. За успешното съчетаване на следването с ролята на добър родител, абсолвентите бяха изненадани с приятни награди, осигурени от Община Плевен и спонсори.

За доброто настроение на всички в зала „Магнум“ се погрижиха изпълнителите от Общински хор „Гена Димитрова“ с много настроение и професионализъм.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: