Грамота за НЧ „Зора – 1990“ – село Победа от Конкурс АГОРА 2020-21

06.04.2022 10:56

След едногодишна пауза, Конкурс АГОРА обяви XII-то си издание в търсене на най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище през 2020 и 2021 г.

В тези трудни времена за общностите и света, Конкурсът e ярък лъч и повод за обновена надежда. Читалищата, като естествени средища на общността продължават работата си, адаптирайки се към новите условия. Настоящото издание на Конкурс АГОРА дава публичност на читалищата и тяхната креативност, инициативност и адаптивност, на способността им да не губят връзката със своята общност, да насърчават доброто, солидарността, оптимизма. За първи път конкурсният регламент допусна две последователни календарни години, давайки възможност на читалищата да представят опита и практиките си и от годината с нулево издание.

За XII-то издание на Конкурс АГОРА 2020 – 2021 бяха получени 43 кандидатури от 26 населени места. Конкурсно жури излъчи 5 финалиста измежду кандидатите в пет категории:

  • „Общност в развитие“;
  • „Солидарност и хуманност“;
  • „Изкуство и култура за развитие“;
  • „Перспективи за израстване“;
  • „Най-продуктивно партньорство“.

В допълнение на финалистите и отличените със специални награди журито на Конкурс АГОРА 2020-21 реши да поощри с грамоти три инициативи, една от които е за НЧ „Зора – 1990“, с. Победа, община Долна Митрополия за „Да събудим възрожденския дух с традиции и иновации чрез ШЕВИЦИ ОТ КАПАЧКИ“ с грамота „Традиции и иновации“ от НЧ „Обединение 1913″, гр. Кърджали.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: