Стартира ремонтът на близо 8-километровата отсечка от пътя Девенци – Телиш.

06.04.2022 8:23

На 5 април бе поставено началото на ремонта на близо 8-километровата отсечка от пътя Девенци – Телиш. Това е част от дейностите на проекта „По-добра свързаност на Александрия и Червен бряг към ТЕN – Т мрежата при условия на по-добра безопасност на движението”. Той е на обща стойност 6 518 678 евро и се финансира от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Румъния – България.

Ремонтните дейности стартират на 5 април от изход на с. Девенци посока с. Телиш и ще приключат на 30 август 2022 г.

В церемонията по полагане на първа копка на обекта присъстваха кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов, кметът на с. Девенци Галин Янчев и управителят на фирмата – изпълнител „ВИА ГРУП” ЕООД – Илия Кирилов.

Проектът е насочен към важни общи предизвикателства, свързани с лошо развитата транспортна инфраструктура в трансграничния регион и нейната достъпност.

Основната цел е да се подобри регионалната мобилност чрез модернизиране на пътната инфраструктура в общините Александрия и Червен бряг, както и да създаде съвместни механизми за улесняване на свързването на третичните възли към TEN-T инфраструктурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: