Кметът на Община Червен бряг с апел: Да почистим заедно нашия град!

06.04.2022 11:47

 

По повод Международния ден на Земята  –  22 април,  общинска администрация  – гр. Червен бряг, Ви призовава да се включите  съвместно с нея  в пролетното почистване, което ще се проведе на 15.04.2022 г.

Зелената инициатива се реализира от 15 – 17 април съвместно с училищата и детските градини.

Приканвам към нас да се присъединят и общински съветници, представителите на Сдружението на кметовете от малките селища на Община – Червен бряг и Сдружение МИГ „Карлуковски карст  Червен бряг – Искър” .

Поставяме началото именно в дните преди Страстната седмица, посветени на разтребването и почистването на домовете. И нека вярваме, че освен символичния смисъл на пречистването, това ще ни донесе здраве и благополучие на нас и хората, които обичаме.

Пролетта е сезон, през който природата се събужда за ново начало. Така и ние, имаме нужда да започнем на чисто. Сега е момента да почистим дворовете, междублоковите пространства, кварталите – всички места, чрез които прозира нашия образ и начин на живот, за да живеем в среда по-чиста от вчерашната и по-добра от утрешната.

Моят апел е, всеки от нас да осъзнае своята гражданска отговорност. Защото със споделени усилия и участието на всеки от нас, можем да направим градът ни по-чист, по-уютен и приветлив. И да посрещнем Великденските празници с усмивки и добро настроение.

​         Определените за почистване места в гр. Червен бряг са:

  • МестносттаГолеж;
  • Зелените площи около път III- 306 от изхода на гр. Червен бряг, посока Гробищен парк /от двете страни на пътното платно до ДАП/;
  • Местността „Бунджовица“;
  • Паметник в памет на невинните жертвиот трагичната нощ на 2008 г., когато до Червен бряг, в огнената стихия на влака София-Кардам, загинаха 9 души.

​         Призоваваме всички граждани, институции и фирми да вземат активно участие, като почистят районите, където живеят, учат или работят. Може да заявите предварително своята готовност за участие в кампанията, за да ви бъдат предоставени ръкавици и чували.  Направете го на тел. 0659 9 27 08.

Молим пълните чували да се оставят до най-близките контейнери, а Общината ще организира извозването и депонирането им.

​         Благодаря на всички, които ще се включат в кампанията!

С УВАЖЕНИЕ

Д-Р ЦВЕТАН КОСТАДИНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: