Световният ден за информираност за аутизма се отбелязва на 2 април

02.04.2022 8:14

Световният ден за информираност за аутизма се отбелязва на 2 април , дата, избрана през 2007 г. от ООН и посветена на поредица от инициативи, които имат за цел да помогнат за подобряване на качеството на живот на хората с аутизъм.

Символичният цвят на Световния ден за осведоменост за аутизма е син и с този прекрасен хроматичен вариант основните паметници на италианските градове ще бъдат оцветени за случая .

„ Аутизмът е невро-психиатрично разстройство в Италия, според изчисленията засяга между 300 хиляди и 500 хиляди души. Точно в тези дни, близо до Световния ден за осведоменост за аутизма, Министерството на здравеопазването отпусна два милиона евро на италианската мрежа за ранно признаване на нарушения на аутистичния спектър (Nida) на Висшия здравен институт ( Издание). Средства, които ще бъдат инвестирани в изследвания и помощ за хора с аутизъм.
Направени са многобройни проучвания, някои от които установяват, че триадата гени, хормони и околната среда може да генерира аутистично поведение.

информация: интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: