Пролетно време през уикенда – слънце и превалявания

02.04.2022 7:38

В събота до обед ще преобладава слънчево време. След обед от югозапад бързо ще се заоблачи, ще има купестодъждовна облачност и от нея ще има краткотрайни, но обилни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югозапад. При преминаването на купестодъждовните облаци ще има засилване на вятъра с рязка промяна на посоката. Минималната температура ще бъде между 10° и 12°. Максималната температура ще е между 18° и 20°.

Атмосферното налягане ще бъде без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно, след обед с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вечерта с падането на температурите на надморска височина над 1500 м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен вятър от югозапад, а вечерта от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9°, а на 2000 м ще е около 2°.

В неделя ще преобладава време с променлива, по-често значителна облачност. На места, около и след обед с валежи от дъжд, а в предбалкана и от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад и с него ще започне да навлиза по-студен въздух. Минималната температура ще бъде между 4° и 6°. Максималната температура ще е между 10° и 12°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3°, а на 2000 м ще е около минус 3°.

Информация: НИМХ Плевен

НАЙ-НОВИ: